Sunday, January 29, 2006


Malas...

Right now memang takde mood langsung nak sentuh blog ni sebenarnya. Tapi dah ada orang dok merengek soh saya update. Haish, kene la update sket.

Sakit:
Ye, sepanjang last week saya sakit. From weekend to weekend. Sampai abah and ma risau. Pesan dorang, "ubat tuh jangan lupa. Kamu tu dah nak grad". Aiseh, dah nak grad baru nak risau ke, ma and abah? ;-) Memula start dgn sakit tekak. Pastu demam dan selsema. Kemudian batuk pula. Haish, memang dugaan betul since last week memang minggu midterm and quiz. So terpaksa gagahkan diri pergi kelas. Tak ponteng you! Alhamdulillah, minum tea campur honey tiap2 hari batuk dah reda sket tp still ada. Tapi risau gak, keluar masuk hospital sakit2 tuh, tak jangkit dekat patient lain ke? Huhu...

Hospital Project:
Agak dissapointed sket ngan projek kali ni. Tak mendapat kerjasama sgt dari client (cos she knows nothing!). Terpaksa redah sana sini buat2 tau apa nak kene buat. Dah masuk minggu ke-5 klas, cause and effect diagram blom ada lg. Cemana nak analyse and find the real problem kalo takde cause and effect diagram beb? Flow process baru siap this week. Tu pon sbb kitorg pepandai carik contact person sendiri. Seb baik project ni 6 bln. Still, kalo bole saya nak siapkan project nih dlm masa 3 bln so that the last 3 months bole lepak2. Talked to Dr. Irani (he's my fav lecturer), dia sgt memberi galakan utk kerja keras. Mind you he's not the mentor for my senior project design. Anyway, now I know I can always come to him for opinion. Not that my mentor is not helpful at all, but I like Dr. Irani better. Haha

Elaun:
Dapat dah elaun dr JPA. Alhamdulillah. Amount seperti biasa la. Selalu gembira je dpt elaun. Tapi kali nih byk betul bende yang nak dipikirkan yang memerlukan duit semuanya. Baru menyesal tak penah nak berjimat cermat before nih. Padan muke Nisa! Baru 3-4 hari elaun masuk, dah nak start kosong balik. Sbb dah set aside budget utk itu ini. But I know I can survive. Better sesak sekarang dari sesak masa bulan 6 nanti (yep, big thing will come in June...woohoo!!)

Orait, this is too much. Panjang betul. Konon takde mood. Heh! So long people! Stay safe. Be good everyone!