Sunday, January 29, 2006


Malas...

Right now memang takde mood langsung nak sentuh blog ni sebenarnya. Tapi dah ada orang dok merengek soh saya update. Haish, kene la update sket.

Sakit:
Ye, sepanjang last week saya sakit. From weekend to weekend. Sampai abah and ma risau. Pesan dorang, "ubat tuh jangan lupa. Kamu tu dah nak grad". Aiseh, dah nak grad baru nak risau ke, ma and abah? ;-) Memula start dgn sakit tekak. Pastu demam dan selsema. Kemudian batuk pula. Haish, memang dugaan betul since last week memang minggu midterm and quiz. So terpaksa gagahkan diri pergi kelas. Tak ponteng you! Alhamdulillah, minum tea campur honey tiap2 hari batuk dah reda sket tp still ada. Tapi risau gak, keluar masuk hospital sakit2 tuh, tak jangkit dekat patient lain ke? Huhu...

Hospital Project:
Agak dissapointed sket ngan projek kali ni. Tak mendapat kerjasama sgt dari client (cos she knows nothing!). Terpaksa redah sana sini buat2 tau apa nak kene buat. Dah masuk minggu ke-5 klas, cause and effect diagram blom ada lg. Cemana nak analyse and find the real problem kalo takde cause and effect diagram beb? Flow process baru siap this week. Tu pon sbb kitorg pepandai carik contact person sendiri. Seb baik project ni 6 bln. Still, kalo bole saya nak siapkan project nih dlm masa 3 bln so that the last 3 months bole lepak2. Talked to Dr. Irani (he's my fav lecturer), dia sgt memberi galakan utk kerja keras. Mind you he's not the mentor for my senior project design. Anyway, now I know I can always come to him for opinion. Not that my mentor is not helpful at all, but I like Dr. Irani better. Haha

Elaun:
Dapat dah elaun dr JPA. Alhamdulillah. Amount seperti biasa la. Selalu gembira je dpt elaun. Tapi kali nih byk betul bende yang nak dipikirkan yang memerlukan duit semuanya. Baru menyesal tak penah nak berjimat cermat before nih. Padan muke Nisa! Baru 3-4 hari elaun masuk, dah nak start kosong balik. Sbb dah set aside budget utk itu ini. But I know I can survive. Better sesak sekarang dari sesak masa bulan 6 nanti (yep, big thing will come in June...woohoo!!)

Orait, this is too much. Panjang betul. Konon takde mood. Heh! So long people! Stay safe. Be good everyone!

Sunday, January 22, 2006


Hospital...

Dah 3 minggu kelas start actually...dalam masa 3 minggu tuh lebih 3 kali dah aku ulang - alik OSU hospital. Kadang - kadang pegi Main Hospital (Rhodes & Doan Hall), kadang - kadang kene pegi Dodd Rehab Center. Aku memang paling benci keluar masuk hospital. Leceh nak deal ngan surrounding orang yang sakit. Lagi - lagi kalo kene pegi Dodd Rehab tuh. Nama pon rehab kan. So patients dalam tuh sumanya samada ada spinal injury, brain and head injury, or stroke. So dorang nih suma tgh dlm period nak recover. No, aku tak benci orang yang sakit nih. Cuma sympathy tolerance aku terlalu tinggi sampai kadang - kadang rasa nak menangis tengok dorang. Cam sengsara je tak bole gerak half body la. Or paralyze terus satu badan. Tu pasal aku memang tolak jd doktor awal - awal. Kalo dah sympathy tolerance tinggi sgt, camne nak bg orang injection kan? Kang tak pasal - pasal aku yang menjerit tgk orang menjerit. Huhu...kagum btol aku dgn doktor - doktor sekalian. Hari - hari berdepan dgn orang yang merungut - rungut, yet they can stand it for the rest of their life.

6 bulan aku kene ulang alik hospital...sampai la graduation aku nanti.

Eh, takla. Aku tak sakit. Alhamdulillah sehat je so far. Cuma senior year project aku kene deal ngan OSU Hospital. Dorang tgh ada problem nak transport patient dr Main Hospital ke Dodd Rehab Center. So tugas aku, i have to come out with a solution as to how to get patient out from Main Hospital and arrive at Dodd on time for their rehabilitation period. Apparently, they have a problem with their transportation. Talked to the transportation people before. Currently, they made 500 transfer each day to different locations. Ni teamwork. So far, my team tak dpt lg nak figure out what their real problem is. So pray for us. Moga kitorg dpt an optimize solution before our graduation.

Oh btw, aku kagum dgn facility kat OSU Hospital ni. Dorang siap ade ceiling lift in each room yang bole angkat (hang) patient from the bed to bathroom (chewah, mcm bole jd superman terbang - terbang gitu), hoyer, patient lifter so nurses takde la di expose with back injury while lifting patient that is twice their weight.

Hopefully, sepanjang 6 bulan ni aku tak terserempak ngan emergency ambulance yang bwk patient yang berlumuran darah...or i'm the one who need the ambulance (phobia darah ok!)

Tuesday, January 17, 2006


still...and still...

still struggling...
to learn...
to understand...
to accept...
to ignore...

and it is my choice...
to learn...
to understand...
to accept...
or to ignore....

#$^&**^$%#$%^&!!!!

Sunday, January 08, 2006


BIG trouble

I'm in a total huge trouble. See, last two days my laptop suddenly shut itself down. It happens before... a kazillion times actually. And I suspect the fan is not working properly. But this time is different. I tried to switch on the laptop but to no success. So last resort, I reformat my c: in the hope everything will be ok again. Halfway thru the process, a warning pop up: "Format cannot be completed. The dick disk may be damaged".S%$^$%&^*! My c: is crashed. Memang maki hamun (dalam hati) sendirian dlm bilik semalaman. The positive side is, I have 2 partition in my hd; c: and d:. All my important documents; pics, mp3, videos; are all in d: Afraid all the docs will get lost, I touched nothing on d:

Yesterday, dah godek2 laptop tuh. Now I know the position of hd, memory and whats not on the laptop. So i need to get a new hd to replace the old one that will cost me more than 70 bucks. Dangg!!! Cepatlah ujung bulan.

The problem is: is there a way I can recover all my important documents in d:? Somebody please help me! Memang sgt important! All my precious pictures are in it....from my freshman year till now. Mane nak dpt lg experience sebegitu. S$%^&&^%$!
Terima kasih kpd awak yang sudi melayan kerenah saya sepanjang 2 malam yang lepas. Good luck with your final!

Wednesday, January 04, 2006


Finish & Start

Abes dah Winter break 2005
Winter quarter plak start
Tak sabar tunggu graduation
Akan extreme busy lagi quarter nih
Macam biasa la kan
Senior project start quarter nih
Plus elective subject lain lagik
So takkan update sokmo la gamaknya
Take care everybody
Stay safe
Peace out!

p/s: be kind to me and i'll be kind to you